D&P 60fps. Een spel
om filmbegrippen te leren.

Casus: 60fps

Casus: 60fps
In het vmbo profiel DenP (Dienstverlening en producten), moesten leerlingen bij een van de vier modules een groot aantal filmbegrippen leren. Maar ‘moeten’ betekent dat de motivatie niet intrinsiek is. Wat als ze zouden wíllen leren?

Ludodactiek is de kunst van het spelenderwijs leren (lees daar hier meer over) [, ik studeerde tijdens mijn master Kunsteducatie af in dit leerprincipe. Ik besloot het principe van ludodactiek toe te passen op de betreffende vmbo-module.

Ik ontwikkelde het spel 60fps. 60fps is een leermiddel waarbij leerlingen door middel van een bordspel filmbegrippen leren. De didactiek is een spelvorm gebaseerd op de gameprincipes van het MDA Model.

Sneller, spelenderwijs leren
Uit de diverse playtesten bleek dat leerlingen de begrippen veel sneller leren en de manier als leuk en boeiend ervoeren. Ze vroegen zelfs regelmatig of ze het spel nog een keer mochten spelen! Resultaat: ze wisten steeds vaker de juiste antwoorden te geven op vragen over de filmbegrippen, zónder in een boek te kijken. Ze hadden het sneller én makkelijker, spelenderwijs, geleerd.
 

Het spel 60fps is intussen in kleine oplage geproduceerd (neem vooral contact op als je meer wilt weten).

Ik ontwikkelde voor het vak CKV ook het spel 'Play to gather' Dans, daarover lees je hier meer.


"Play is our brain's favourite way of learning."
- Diane Ackerman -


© Copyright 2024 Johnnies Artwork All Rights Reserved. Contact: info@johnniesartwork.nl 
Algemene voorwaarden Auteur leermiddelen  

No Code Website Builder