ERVAREN DOCENT EN ONTWIKKELAAR VAN LEERMIDDELEN

Nieuw! D&P Play to Gather

Mobirise Website Builder
Verzamel zoveel punten.

Verzamel zoveel mogelijk punten door de vragen goed te beantwoorden. Maar... behoud jij je punten wel allemaal?

Mobirise Website Builder
Handige schuiflade

In de doos is een lade met meer dan 80 vragen over begrippen en de spelregels

Mobirise Website Builder
Kaarten gedrukt op echt spelkaartenkarton

Gewoon spelen en heel voorzichtig hoeft het niet. Dit special karton kan tegen een stootje. Wel zo handig!

De kracht van Ludodidactiek

Geen begrippen meer uit een boek leren maar lekker spelen voor leerlingen van het vmbo. Na maanden van ontwerpen en playtesten is het educatieve spel 60fps eindelijke klaar.
60fps is een leermiddel waarbij leerlingen begrippen leren. De didactiek is een spelvorm gebaseerd op de gameprincipes van het MDA Model.

Lezen of spelen?
Wat is nu leuker? Een spel spelen of begrippen uit een boek of een reader leren? 60fps is ontwikkeld voor de leerlingen van het vmbo die het profiel Dienstverlening en Producten volgen. Bij een van de vier modules moeten de leerlingen veel begrippen kennen die met film te maken hebben. 

Ludodidactiek
Bij leerlingen die aan het eind van het vmbo zijn aangeland, zie je wel eens een lean back houding aannemen. En dat terwijl ze klaargestoomd moeten worden voor het eindexamen. Met ludodidactiek wil je een gedragsverandering teweeg brengen van lean back naar lean forward. Door het inzetten van gameprincipes kun je dat voor elkaar krijgen. Vanuit dat startpunt is 60fps ontwikkeld. Uit de diverse playtesten is gebleken dat leerlingen de begrippen veel sneller leren op een leuke manier. Ze vroegen regelmatig of ze het spel nog een keer mochten spelen, omdat ze het zo'n leuk spel vonden. Resultaat was elke keer dat ze meer juiste antwoorden wisten te geven zonder in een boek te kijken. En dat is precies wat een leerling fijn vindt.

ERVARING IN ONDERWIJS

Met al meer dan 12 jaar ervaring voor de klas, is het geen probleem om in te vallen tijdens afwezigheid van de vaste docent. Als freelance docent tekenen of als docent DenP voor de modules DP2 en DP4.
Naast het docentschap worden er ook leermiddelen voor het VMBO-profiel Dienstverlening en  Producten ontwikkeld. Geheel naar uw wens. Maar ook ludodidactische oplossingen worden ontwikkeld. Het eerst leermiddel 60fps is ondertussen in kleine oplage geproduceerd.

OOK LESMATERIAAL OP MAAT

Soms sluit de methode niet aan bij uw manier van lesgeven, is het veel te talig of is het niet vakoverstijgend genoeg. Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar extra creatieve opdrachten of u heeft zelf geen tijd om lesmateriaal daarvoor te ontwikkelen, omdat je in het onderwijs altijd tijd tekort komt. Onderzoek (Leermiddelenmonitor 17/18 van SLO i.s.m Kennisnet) wijst uit dat docenten vaak bij de bestaande methodes die op hun school gebruikt worden, zelf nog zelfgemaakte leermiddelen toevoegen, omdat ze niet geheel tevreden zijn. Dat kost tijd. En dat is allemaal heel begrijpelijk. Gelukkig kan Johnnies Artwork daarbij helpen. 

Johnnies Artwork ontwikkelt lessen op het gebied van beeldende vorming en voor het profiel Dienstverlening en Producten. Dit houdt in dat er lesmateriaal geschreven wordt en dat ook naar wens kan worden vormgegeven. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Landing Page Creator