ONTWIKKELAAR VAN LEERMIDDELEN

ONTWIKKELING VAN LEERMIDDELEN

Het ontwikkelen van leermiddelen is altijd een mooie uitdaging. Hoe schrijf je nu zo, dat een leerling het goed begrijpt? Dat de gevraagde stof ook beklijft en de vormgeving inspirerend genoeg is?

Met leermiddelen bedoel ik alles tussen een opdracht, een cursus of een volledige methode in. Mijn expertise omvat het Profiel Dienstverlening en Producten voor het Vmbo (dus ook het voor de nieuwe ontwikkeling in het vmbo: het Praktijkgerichte programma) kunst, handvaardigheid en tekenen, maar: ik kan op verzoek diverse vakken voorzien van relevante leermiddelen.

In overleg met de klant over de inhoud schrijf ik de teksten, verzorg ik de vormgeving, maak ik toetsen of schoolexamens. Ook is het mogelijk om diverse vakken samen te voegen tot een project. Bij projecten krijgt de leerling beter de samenhang te zijn tussen de verschillende vakken. Zoals bijvoorbeeld het vak Engels ook bij E&O (Economie en Ondernemen) belangrijk is op het vmbo. Dit soort projecten zijn vaak wat ingewikkelder om te maken, maar zijn ontzettend waardevol voor het leerproces.

Mijn specialisme bij het ontwikkelen van leermethoden is ludodactiek: leermiddelen die het spelprincipe als uitgangspunt nemen. Hierdoor leren studenten sneller en onthouden ze de materie beter. Lees hier meer over ludodidactiek. 

ERVARING IN ONDERWIJS

Praktijkvoorbeelden zien van zo'n leermethode? Lees er meer over op de pagina over het spel 60fps over filmbegrippen en het spel Play- To-Gather Dans. Informeren over de mogelijkheden op maat? Neem contact met me op!

© Copyright 2024 Johnnies Artwork All Rights Reserved. Contact: info@johnniesartwork.nl 
Algemene voorwaarden Auteur leermiddelen  

AI Website Maker