ERVAREN DOCENT EN ONTWIKKELAAR VAN LEERMIDDELEN

ERVARING IN ONDERWIJS

Met al meer dan 10 jaar ervaring voor de klas, is het geen probleem om in te vallen tijdens afwezigheid van de vaste docent.
Als freelance docent tekenen of als docent DenP voor de modules DP2 en DP4.

LESMATERIAAL OP MAAT

Soms sluit de methode niet aan bij uw manier van lesgeven, is het veel te talig of is het niet vakoverstijgend genoeg. Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar extra creatieve opdrachten of u heeft zelf geen tijd om lesmateriaal daarvoor te ontwikkelen, omdat je in het onderwijs altijd tijd tekort komt. Onderzoek (Leermiddelenmonitor 17/18 van SLO i.s.m Kennisnet) wijst uit dat docenten vaak bij de bestaande methodes die op hun school gebruikt worden, zelf nog zelfgemaakte leermiddelen toevoegen, omdat ze niet geheel tevreden zijn. Dat kost tijd. En dat is allemaal heel begrijpelijk. Gelukkig kan Johnnies Artwork daarbij helpen. 

Johnnies Artwork ontwikkelt lessen op het gebied van beeldende vorming en voor het profiel Dienstverlening en Producten. Dit houdt in dat er lesmateriaal geschreven wordt en dat ook naar wens kan worden vormgegeven. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ludodidactiek
Bij ludodidactiek worden gameprincipes gebruikt om leerlingen iets te leren. Een voorbeeld: tijdens lessen CKV was het soms moeilijk om leerlingen in beweging te krijgen. Dansen, acteren; veel waren er niet van gecharmeerd. Het spel Crack the Cryptex is een spel, waarbij leerlingen door middel van opdrachten een letter kunnen verdienen. Deze opdrachten bestonden uit dansopdrachten, fotografie-opdrachten, een interview met "experts" die een schilderij moeten beschrijven, omdat het "gestolen" is, enz.

Het effect door het gebruik van spel, was dat leerlingen daadwerkelijk de opdrachten gingen uitvoeren. Het doel van de leerlingen was letters verzamelen om de cryptex te openen, het doel van de docent was om leerlingen dingen te laten doen, zoals dans en drama, die ze normaal niet zouden doen. De finale bestond uit twee door leerlingen zelf geschreven toneelstukken, die in een klein theater werden opgevoerd.
Het spel is nog niet verder uitgewerkt, maar de eerste testen waren geweldig. 

PlayToGather is een spel dat ontstaan is na een CKV les over dans, waar de leerlingen op dat moment niets van wilden weten.  Er is toen een kaartspel ontwikkeld met vragen over de theorie, dat enthousiast door de leerlingen gespeeld werd. Ze leerden over dans zonder het door te hebben.

VOORBEELDEN LESSEN

DEZE LESSEN ZIJN AL GEBRUIKT IN DE PRAKTIJK
De speciale actie van...
DenP Vmbo

Lessenserie waarbij de leerlingen een minisite en app gaan ontwerpen voor een bedrijf

Opdracht PLurck. DenP Vmbo

Lessenserie waarbij de leerlingen een product in de markt gaan zetten. Marktonderzoek, promotieplan en diverse media uitingen gaan maken

Twee modules DenP Vmbo

Twee modules voor een school in Amsterdam in samenwerking met een uitgeverij in Ede. Vakoverstijgende lessenserie Vmbo.

Ludodidactiek Crack the Cryptex

Spel ten behoeve van CKV.
Verdien door opdrachten letters om de cryptex te kunnen openen. Ontworpen, getest, uitgewerkt en weer getest.

© Copyright 2021 Johnnies Artwork All Rights Reserved. Contact: info@johnniesartwork.nl

How to set up a site - Read more